مؤسس الموقع Admin
عدد المساهمات : 1065 نقاط : 3267 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 18/04/2011 العمر : 52 الموقع : www.fawanes.yoo7.com
| موضوع: شوربةالكوارع بالطريقة الخليجيه السبت مايو 14, 2011 11:32 pm | |
| ولمن لا يعرف الكوارع فهي عبارة عن أقدام الخراف او الابقار في بعض البلدان أسمــــــها مقادم وبعضهم بطلق عليها كوارع
الوصفه الخليجيه
المقادير :
* كوارع ( العدد خسب الرغبة) * كوب معجون الطماطم * 2 طماطم * 2 بصلة مقطعة * زيت * ثوم مدقوق * ملح / فلفل أسود / بهار مشكل * خل ( الكمية حسب الرغبة)
الطريقة :
* تنظف الكوارع بالماء الساخن عدة مرات مع دعكها بملح وإزالة الشعر جيدآ وغليها بالنار مع الماء 3 أو 4 مرات مع عمل ماء جديد في كل مرة.
* اغلي الكوارع في المرة الأخيرة واضيفي الملح وبهار الحبوب مثل الهيل -القرنقل-القرفة-الكون- جوز الطيب على نار لمدة ساعة الى ان تنضـج الكوارع.
* يسخن الزيت ويحمر فيه البصل المقطع والثوم ويقلب حتى يصـفر لونه يضاف معجون الطماطم والطماطم المقطعه وملح والبهار المشكل والخل.
* ويضاف إلى شوربة الكوارع وتبقى على نار هادئة نصف ساعة | |
|